2023 Boekvoorstelling “This obscure object” Gent

Van harte welkom op de boekvoorstelling “This obscure object” op zaterdag 17 juni om 15u in galerie S&H De Buck (Zuidstationstraat 25 Gent)

Programma:

2018 Bekentenissen van een schilder: Abdominale notities (AZ St. Lucas Brugge)

Over de doktersgilde, doodsangst, Baudrillard, islamofobie en de troost van de kunst.

Klik hier: Abdominale notities

2018 ‘I’ve never lied to you’ in Bogardenkapel Brugge

Expo in het kader van 300 jaar Academie Brugge! Met werk van Johan Clarysse, Sylvie de Meerleer en Matthias Knockaert.

Uitnodiging_INeverLiedToYou_Mail (1)1

Uitnodiging_INeverLiedToYou_Mail (1)2

‘I’ve never lied to you’ zoals Elvis Presley het zong in ‘Suspicious Minds’. Deze tentoonstelling, met werk van Johan Clarysse, Matthias Knockaert en Sylvie De Meerleer, vertrekt van het gegeven: de kunst als leugen. Hoe verhoudt de kunst of de kunstenaar zich tot de leugen? Het maken van kunst werd doorheen de geschiedenis geregeld bestempeld als het creëren van een leugenachtige illusie. De titel van deze tentoonstelling klinkt echter als een ontkenning van dit gegeven. De tentoonstelling toont schilderijen met haperingen die de illusie van het beeld ontmaskeren of doen wankelen, tekeningen en collages waarin de constructie en deconstructie van de illusie gelijktijdig plaatsvinden, schilderijen die zich in de ruimte plooien en zich voordoen als sculptuur of architectuur, schilderijen die ontkennen een schilderij te zijn of juist bevestigen dat een schilderij naast een illusie ook een concreet materieel ding is.

Alumni tentoonstelling – I’ve never lied to you

2014 Artikel Septentrion. Art, Lettres et culture de Flandre et des Pays-Bas

‘Les images ambigues de Johan Clarysse’. Artikel door Eric Bracke voor het lentenummer 2014 van het culturele tijdschrift Septentrion, dat de Vlaamse en Nederlandse cultuur in Franstalig gebied wil bekendmaken en promoten. Septentrion is een uitgave van de vzw Ons Erfdeel.

septentrion cover

2014 looking at (for) the invisible, 60x50cm, 2013

looking at (for) the invisble VI, 60x50 cm, 2013