2023 Kruisbestuiving Arne Deforce – Johan Clarysse

Ik was vereerd en diep onder de indruk van van de muzikale performance Van Arne Deforce eergisteren in galerie Pinsart waar mijn tentoonstelling “this obscure object” nog loopt tot en met 5 november. Hij bracht beklijvende stukken van Arne Nordheim, Jonathan Harvey, Iannis Xenakis en ook een compositie van hemzelf, bedoeld als hommage aan mijn werk. Ik werd er heel stil van binnenin. Hieronder enkele sfeerfoto’s met dank aan Herlinde Deloof voor de compilatie en het geluidsfragment.

https://www.facebook.com/reel/188992400918594

2023 Interview in “The Art Couch”

Artikel/interview naar aanleiding van mijn nieuwe monografie door Frederic Meyer in het oktobernummer van het tijdschrift the Art Couch: Johan Clarysse en de diepmenselijke ambigUïteit. Vanaf 7 oktober te vinden in de betere boekhandel…

Zie:https://www.theartcouch.be/top-4/johan-clarysse-en-de-diepmenselijke-ambiguiteit/?fbclid=IwAR2_5Cmk9AbI5n2oQIw15L39dsBVYIqxu3WwGzrz1Wdc4-FOupLJPJ2pCvo

2023 Acht schilderijen-acht gedichten

Acht gedichten van acht dichters geïnspireerd door en op het werk van Johan Clarysse! Met gedichten van Steven Van Der Heyden, Frederik De Laere, Philip Hoorne, Wim Vandeleene, Paul Rigolle, Antoon Van den Braembussche, Ludwien Veranneman en Tania Verhelst.

https://digther.blogspot.com/2023/10/acht-gedichten-bij-het-werk-van-johan

De expo ‘This obscure object’ van Johan Clarysse loopt overigens nog tot 5 november 2023 in Galerie Pinsart in Brugge!

2023 Lezing “Bekentenissen van een schilder”

Zondag 22 oktober om 15u in galerie Pinsart
In zijn lezing neemt Johan Clarysse ons mee op een visuele wandeling doorheen zijn werk van de laatste 25 jaar: zijn evolutie als schilder en de ermee samenhangende visies, motieven, drijfveren. Wat maakt kunst betekenisvol? Waarom nog schilderen vandaag? Welke keuzes maakt hij als schilder? Wie en wat inspireert hem?