2008 MONOGRAFIE NU VERKRIJGBAAR

In december 2007 verschijnt een monografie/kunstboek over het werk van de laatste vier jaar van Johan Clarysse. Het boek verschijnt bij Ludion en telt 130 pagina’s. Naast een 80-tal kleurenafbeeldingen zijn twee kunstkritische teksten en een interview opgenomen.

Het boek komt tot stand in samenwerking met Luc Derycke (MER paper kunsthalle), een autoriteit wat betreft het vormgeven van kunstboeken in onze contreien (zie www.lucderycke.be). Zijn veelvuldige samenwerking met musea als het S.M.A.K., het MuHKA en andere kunstinstellingen, getuigen hiervan. Een eerste tekstbijdrage is van Marc Ruyters, bekend Vlaams kunstcriticus die o.a. schreef voor Knack, De Morgen en de cultuurbijlage van de Financieel Economische Tijd. Hij is tevens stichter en hoofdredacteur van <H>art, tijdschrift voor hedendaagse kunst. Een tweede, meer kunstfilosofische bijdrage is van de hand van Stef Van Bellingen, gewaardeerd kunstcriticus, curator van diverse tentoonstellingen en medewerker van o.m. Amarant. Ten slotte is in het boek ook een gesprek opgenomen tussen professor F. Geerardyn van de Rijksuniversiteit Gent en Johan Clarysse, dat vooral focust op het thema kunst en psychoanalyse. Al deze teksten zullen ook in het Engels vertaald en gepubliceerd worden.

Het boek is te koop voor 25 euro en zal vanaf januari 2008 in de boekhandels te vinden zijn.

Tevens is er een speciale oplage van 20 gesigneerde exemplaren met een originele tekening erbij. Enkele voorbeeldtekeningen vind je hier…

Een aantal tekeningen die als editie bij de recente monografie zijn gemaakt, zijn vanaf eind mei nog te bekijken en te bestellen via de website van uitgeverij Ludion http://www.ludion.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *