2014 Individuele expo in galerie S&H De Buck

looking at (for) the invisble IV, 60x50 cm, 2013

 

Vanaf 15 november tot 31 december loopt er een tentoonstelling in de Gentse galerie S&H De Buck met  recent werk uit de reeks ‘Looking at (for) the invisble’, dat deels tijdens de residentie in Parijs is tot stand gekomen. In deze nieuwe schilderijen staat de focus op de menselijke blik en het kijken centraal evenals de bijzondere relatie tussen de blik in het schilderij en de blik van de kijker. De meeste figuren die op het doek verschijnen, individueel of in groep, lijken te kijken naar iets onwezenlijks, iets voorbij de blik, wat gevoelens van sereniteit, extase, angst ( of moeilijk te definiërencombinaties daarvan) evoceert.

Op de opening op 14 november om 20u wordt kort ook het nieuwe boek ‘Walden and other suspicions’ voorgesteld. De inleiding gebeurt door Annelies Van Tieghem (kunsthistoria en Smak-medewerkster)

Lees inleidingstekst Annelies Vantyghem

Lees expotips De Morgen

Lees artikel M Ruyters H-Art :”niet blij,bang, boos of bedroefd, maar ambigu’, boek en expo van Johan Clarysse (december 2014)

Lees artikel Stefaan van Volcem :’Schilderen gaat tegen de huidige tijdsgeest in’ ( Krant van West-Vlaanderen, november 2014) 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *